ingyen
webstatisztika
Szállítási információk | Levitra Eladó
Get Adobe Flash player

Megrendelés, vásárlás ismertető.

Fizetési módok, átadás-átvétel

A vásárolt terméket a következő úton lehetséges megfizetni azonfelül átvenni

Fizetési módok, átadás-átvételElőreutalással egy adott bankszámlaszámra: ekképp a legolcsóbb, mert a hazaszállítási, csomagolási, amellett más költségeket mi fizetjük.

Postai utánvétellel az áru kézhez kapásakor a postásnak, vagy a postának leróni a csomag utánvételi árát, attól függően, hogy a futártól kapja kézhez a terméket, vagy a postahivatalban. Az utánvétel összeg kifizetésekor kapja meg a megrendelt árucikkeket.

előre utalással történő fizetés továbbá átvétel: az előre történő utalás oly nézőpontból lehet hasznosabb, hogy ekkor a postázás díját átvállaljuk, ekképp sokkal jutányosabban megvásárolhatja az árucikket. Rögtön, amikor megérkezett a fizetség hozzánk, abban az esetben aznap feladjuk az árut, ekképp 2-3 nap alatt megoldható az egész, azonkívül jutányosabb is.

előreutalásnál kérjük írjon a Kapcsolat menüpont segítségével egy üzenetet és mi haladéktalanul küldjük azokat az adatokat elektronikus levélben Önnek, melyre utalni kell az összeget. A csekk közleményéhez írja be ugyanazt a nevet, irányítószámot, amit a megrendelésben is írt nekünk, így egyszerűbben beazonosíthatjuk. Az árucikk nevét kérjük, egyáltalán ne jelölje meg az utalás közleményének rovatában, csakis csupán a saját nevét azonkívül irányítószámát tüntesse fel, amit az igénylés alkalmával eljuttatott hozzánk!

Rögtön, amikor megkaptuk az utalást (ez rendszerint néhány óra, illetve legfeljebb 1 nap), arról telefonos rövid üzenetben tudósítanak bennünket, és ezzel aznap már el is küldjük az árucikket ajánlott, utánvétel nélküli levélként, amely 1, illetve legfeljebb két nap alatt bizonyosan odaér Önhöz, természetesen titoktartó dobozban.

Postán történő vagy futárszolgálati utánvéttel bonyolított kifizetés azonkívül átvétel: Az utánvéttel bonyolított díjtérítési variáció a legismertebb azonfelül a leggyakrabban választott. A postás a megrendelt címre szállítja a csomagot amellett az utánvételi összeg kifizetésekor odaadja azt az Ön kezébe. Többnyire kijelenthető, hogy 20 000 Ft alattig 1-2 dobozos rendelés esetében elsőbbségi felárral postázott küldemények valamennyi kiszállítási, és további összege csak 1500 Ft. Ez összeg fölött, továbbá a küldemény tömegének emelkedése folyományaként, esetleg 1800-2100-2700 Ft is lehet a többlet kiküldési díj. Az igényléskor ezt a hazaszállítási díjat hozzászámítja a rendszerünk az árucikk árán felül, ezért látja Ön is, hogy pontosan mennyi lesz a postaköltsége, vagyis a termékkel együttesen kereken milyen összeget fizet majd.

A postai utánvét, vagy postai utánvétel szókapcsolat azt mutatja igazából, hogy az eladó feltüntet a küldeményen egy utánvételi összeget, amit akar, hogy a vevő a birtokba vétel során kiegyenlítsen. Az utánvéti összeg a mi esetünkben az árucikk árából, a postaköltségből, azonfelül a csomagolás költségéből adódik. Érthető okokból ez az utánvételi összeg az igényelt terméket plusz összegekkel növeli, amelyet a vásárlónak kell lerónia. A postai utánvéttel történő fizetés esetében a futárnak szükséges kifizetni a csomagon szereplő utánvételi összeget, és ekkor az árut átveheti. Amennyiben nem talált senkit a címen, hagy egy értesítőt. A másik verziója a postahivatalban maradó utánvételi küldemény, amelynél a postahivatalban marad a csomag, nem kerül kiszállításra és mert Önnek nem kötelező a saját adatait megadnia a megrendeléskor, így nem fogják értesíteni a postától, hogy csomagja érkezett, ekképp Önnek szükséges besétálnia a postára valamint kifizetni az utánvétel árát. A postahivatalban maradó áru a gyakorlatban azért nem ennyire könnyű, amennyiben ezen a módon szeretné választani a vásárlását, mindenféleképpen tanulmányozza a következőket, mert amennyiben már sokadik alkalommal rendelt ezzel a módszerrel, akkor is megváltoztak a kézbesítési előírásai, amikről itt informálódhat részletesebben.

Kiszállítás postán maradó küldeményként

Azt ajánljuk, feltétlenül böngéssze át e postahivatalban maradó felvilágosító részt, mert még ha Ön már sokszor is igényelt postahivatalban maradó árucikket és minden rendben történt, azonban nemrégen nagyrészt átalakultak a postán maradó csomagok gyakorlatára meghozott előírások!

Ez általánosságban a legbonyodalmasabb hozzáférési megoldás a tények szerint, számtalan okból kifolyólag is.

A kisméretű postahivatalok, illetve a plázákban, vagyis üzlet központokban található posták nem foglalkoznak postahivatalban maradó küldeményekkel, így azt visszaküldik a faladójához. Javasoljuk, hogy a szóban forgó város, illetve település központi postájára (főpostájára) címezzék a megrendelt terméket, feltéve, hogy megoldható, és így máris sokkal kevesebb panasz fordulhat elő az átvételnél. A postakeresűben az olyan kisebb posták, továbbá plázák- üzletközpontjainak postahivatalai is benne vannak, ahol nem fogadnak postahivatalban maradó küldeményeket, ezért kérjük ne ezeket, hanem a nagyobb (fő)postákat részesítse előnyben!

Sokan nincsenek tisztában vele, hogy a postán maradó küldemények esetén egyáltalán nem kapnak értesítést a postástól. Nem is tudnák hova postázzák az értesítést, mert Ön a saját címét nem jelölte meg a megrendeléskor, hanem mindössze a posta elérhetőségét, amit a postakeresűben választott. Ezt súlyosbítja még, hogy sok esetben azt válaszolják a postahivatalba befáradó egyénnek, hogy nem lett elküldve, vagy nincs meg. Ilyenkor kérjük, írjon számunkra a KAPCSOLAT menüponton át egy üzenetet, ahol mi e-mailben megírjuk Önnek a megrendelés folyamán kijelölt küldeményazonosító számot. Ezzel már minden esetben át fogják adni Önnek az ajánlott levelét, amibe az árut csomagoltuk.

A postahivatalban maradó csomagok beérkeznek a főpostára /1-es számú posta/, és amennyiben Ön nem oda kérte postahivatalban maradóként,abban az esetben átviszik az Ön által megadott elérhetőségű postahivatalba az Ön küldeményét. Amennyiben a főpostára kérte, abban az esetben ott marad az 1-es számú postahivatalban.

Leglényegesebb dolog: A postahivatalban maradó csomagoknál egyáltalán nem küldenek Önnek értesítést, így Önnek kívánatos a megrendeléstől számítva 1-2 napon belül besétálnia a jelzett számú vagy című postára az adott városban vagy településen. Hogyha hét munkanapon belül nem jut be a postahivatalba, abban az esetben a csomagot visszaküldik a feladóhoz. Amennyiben a a posta dolgozói azt közlik, hogy nem érkezett meg a küldemény, vagy nincs meg, abban az esetben a küldeményazonosító RAG szám megadása után teljes bizonyossággal rendeződik a nehézség! Ezt a számot a KAPCSOLAT menüponton át egy üzenetben kérje kereskedésünktől, és mi eljuttatjuk Önhöz a lehető leghamarabb.

Legkomolyabb bonyodalom a postahivatalban maradó csomagoknál hogy a kipostázott csomagot (levél formájában) nem minden esetben találják meg azonnal a postán, egyedül egy bizonyos küldeményeket azonosító /RAG/ számmal, amivel minden postázott küldemény holléte nyomon követhető. Az ún. küldeményeket azonosító RAG szám információja alapján már teljes valószínűséggel meg fogják találni az adott postán az utánvételes ajánlott küldeményét, és kiadják Önnek a szerintük „még be sem jött” küldeményt.Sok esetben a postahivatalban a csekély ösztönzés azonkívül a gyenge fizetés eredményeképpen, amennyiben nincs kifejezetten elöl a szóban forgó csomag, akkor inkább azt jelentik ki Önnek, hogy nem kapták meg, illetve nincs meg. Ezért meghatározó a küldeményazonosító RAG szám, ami egyúttal egy küldemény nyomon követési szám. Ezt a számot a Kapcsolat menüponton át egy üzenetben kérje el kereskedésünktől.

A megrendelés utáni napon az áruja minden esetben kiküldésre kerül a délután 16 óráig feladott megrendelések esetén. A du. 4 óra utáni megrendeléseket, hogyha még van kapacitásunk, abban az esetben képesek vagyunk teljesíteni, viszont amennyiben nem sikerül, akkor következő nap kerülnek postázásra. A kiküldött minden létező küldemény egyedi RAG számot kap, ez okból kikereshető a postahivatal számítógépének adatbázisa segítségével.

A postán maradó igénylés utáni napon, kérésre elküldjük Önnek ezt a bizonyos nyomkövetési számot, de e nélkül is bemehet a postára és megkaphatja a csomagját, ha normális ügyintézők vannak, akkor megtalálják Önnek 1 perc alatt és így át is veheti.

Hogyha valamely okból mégsem küldenénk el ezt a küldeményazonosító RAG számot levélben, abban az esetben vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben bement a postára és azt mondták Önnek, hogy nem érkezett meg a küldemény, illetve nincs meg. A KAPCSOLAT menüponton át küldjön el cégünkhöz egy rövid levelet!

Emiatt ilyen alapvető fontosságú, hogy igazi e-mail címet valamint telefonszámot írjon be, hogy a kapcsolatfelvétel sikeres maradjon. Esetleg az ilyen kiküldési gondnál tudunk Önnek telefonálni, ha nem reagál az üzenetünkre.

Szállítás hagyományos postai utánvéttel, címre történő házhozszállítással

A szokásosnak valamint leggyakoribbnak nevezhető postai utánvétel címre való kikézbesítése során a szállító kis értéknél (100 000 Ft-ig) kihozza a küldeményt a házhoz, és ott a birtokba vételkor kiegyenlítheti a postai hazaszállítás díját a vevő úgy, hogy a helyszínen a futárnak kifizeti az utánvétel árát. Az utánvételi összeg a rendelt termék(ek) összegéből, a posta- utánvételes, továbbá becsomagolási díjakból jön össze. A megrendelésekoregyébiránt mindenkor jelezzük a hazaszállítási árat is tételesen, ezzel láthatja, hogy a megrendelt árucikk árán felül mennyibe kerül a szállítás.

Címre történő kiküldéskor utánvét alkalmával, hogyha nem nyitnak ajtót az adott címen a postás vagy a futár, vagy esetleg drágább értékű az utánvételi ár, akkor többnyire hagy egy értesítőt a postaládában Önnek.

Sajnálatosan azt szükséges az eddig tapasztaltak alapján közölnünk, hogy a kiküldési ellátás nem mindenkor kifogástalan, többnyire értesítőt sem hagynak a postások vagy a futárok valamilyen ok miatt, és ilyenkor azt a küldeményt, amit mi adtuk fel visszaküldik vállalatunkhoz, mert Ön nem tud a csomagunk kiérkezéséről, minthogy nem kapott róla értesítést, hogy ott járt vele a postás/szállító. A kellemetlenség elhárításának módja az, hogy a rendelés után két nappal maximum, ha nem érkezik meg az adott lakcímre a küldeményt, abban az esetben írnia kell számunkra egy levelet a Kapcsolat menüpontra kattintva. Ezután a küldeményeket azonosító számot megírjuk az Ön számára és így ezzel minden bizonnyal ki tudják keresni a postahivatalban.

Bármilyen gond, vagy 48 óránál régebbi megrendelés esetén, hogyha nem jutott el Önhöz a termékünk, abban az esetben kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot úgy, hogy küld egy üzenetet a problémájáról a Kapcsolat menüpontra kattintva!

Fizetés előreutalássalFizetés előreutalással

Ha Ön előre elutalta cégünknek küldemény árát, olyankor az átutalás beérkezését követően, amiről SMS-ben tudósítanak minket, még rögvest aznap feladjuk a csomagot. Az árut egyszerű buborékfóliás átlátszatlan továbbá nem kitapintható zacskóba csomagoljuk be gondosan, és nem tüntetjük fel, mit tartalmaz. A diszkrét küldeményünk ajánlottan kerül feladásra utánvét nélkül.

Amennyiben esetleg nem tartózkodott otthon ekképp a postás/szállító nem tudta odaadni, abban az esetben a helyszínen hagy egy üzenetet a postaládában. Ezzel kívánatos befáradnia a postára továbbá átvenni az ingyen odaadott tapintatos kinézetű ajánlott levelét.

Feltéve, hogy nem jött értesítés és már jó néhány napja igényelte az árucikket, abban az esetben valószínűleg a postás/szállító nem hagyott a helyszínen üzenetet Önnek, de a postán ott lesz a küldemény. Feltéve, hogy így se találják meg, juttasson el nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül egy üzenetet és mi segítünk Önnek! Az utaláshoz lényeges kifizetési tájékoztatónkat ennek a lapnak a tetején találja meg a Fizetési módnál.

Kézbesítés tempója, időtartama, kivételes sürgősségi szolgáltatás

A kiszállítás időtartalmának redukálása, azonkívül a tisztelt megrendelő mennél jobb ellátása cégünk elengedhetetlen szabálya! természetesen a megfizethető házhozszállítási árakat alapul véve a magyar posta díjszabása és időtartama az irányadó, illetve a futárszolgálat.

A du. 4 óráig feladott igényléseknél aznap lezajlik a dropship, magyarul a csomagok kiszállítása. Eszerint az aznapi feladásnál a postahivatal 1-2 nap leforgása alatt szavatolja a csomagok átadását a teljes Magyarországon belül. Eme időintervallum nem pusztán elméletben, hanem a gyakorlatban is teljesíthető. A szállítási szakszolgálatok (futárszolgálatok) 24 órás végrehajtást vállalnak.

Az összes csomagot szokás szerint normál sürgősségi plusz ellátással kérjük, aminek plusz díja nem haladja meg a 90 forintot sem.

A megrendelő igényelhet postai külön sürgősségi lehetőséget is (EMS), ami szavatolja, hogy a még aznap lefolytatott igényléseket következő nap a futár cég 5600 forintos összeg fejében a nagyobb településekre, a városokba de. 9-re a kisebb méretű települések esetén legfeljebb déli 12-ig átadja.

A posta normál sürgősségi ellátása nem jelenti 100%-ban a másnapi kézbesítést, ezért feltéve, hogy valakinek okvetlenül kellenek másnap az árucikkeink, akkor igénybe vehet külön sürgősségi lehetőséget az ún. EMS ellátást, ami esetén a posta garantálja a másnap déli 12 óra előtti kézhez juttatást.

Postai szállítás díja, utánvételes kiadások, csomagolási kiadások a megrendelésnél

A postahivatali utánvéttel való fizetés egy borsosabb árú variáció, mivel az árucikk árán túl a postaköltséget is a megrendelőnek szükségeltetik kifizetnie, nem úgy, mint az előre történő utalásnál, mert akkor vállalatunk átvállalja teljes egészében a házhozszállítási valamint az egyéb hozzá járuló anyagi terheket.

A hazaszállítási, becsomagolási, illetve utánvéti díj összege rendszerint nem túl nagy értékCsomagok esetében 1500 Ft alatti.

Az értékesebb, eszerint valamelyest nagyobb súlyú csomagok esetében 1800-2200-2700 Ft is lehet, de a rendelésekor a szállítási költséget közöljük önállóan az árucikk árán felül, eszerint egyértelműen tisztában lesz vele, hogy mennyi lesz a teljes rendelése együttvéve.

Az aktuális szállítási, utánvételes, becsomagolási teljes árat, ami még hozzáadódik az áru árához, azt az igényléskor a rendszer részletezi az Ön számára.

A létező legolcsóbb továbbá legmegfelelőbb kiszállítási lehetőséget kínáljuk fel Önnek a legnagyobb titoktartás betartásával.

bonyodalmak valamint tennivalók az átadással, házhozszállítással kapcsolatban

Magától értetődően a kézbesítést amellett a kiküldést is csak emberek végzik, ekképp néhanapján hibát követhetnek el. Ezzel nincs is probléma, tudniillik minden eshetőségre készen áll a megoldás a lehetséges kényelmetlen problematikák kivédésére.

Nem azt a fajta vagy mennyiségű árut találta a dobozban, mint amit kiválasztott a rendeléskor

Miután világhálón működő patikánknak napi több, mint száz megrendelést kell teljesítenie, ekképp lehetséges, hogy valamely oda nem figyelés következményeképpen akaratlanul nem olyan mennyiségű vagy nem pont azt a terméket tesszük bele a küldeménybe. Ezeknek természetesen nagyon kicsi a valószínűségük, azonban, ha ez megtörtént Önnel, akkor sincsen gond, elvégre nincs más dolga, mint a weboldal alján levő üzenetküldő űrlapon írni számunkra egy reklamáló levelet, amelyet sürgősen kivizsgálunk még aznap, továbbá ha ekképp történt, abban az esetben helyreigazítjuk a mulasztásunkat természetesen ingyen.

Az árucikket összetörten vagy szétszakadva kapta meg a borítékból kivéve

Sajnos a kiszállítás alkalmával a nem szakszerűen kezelt azonfelül házhozszállított csomagok bizony kárt szenvedhetnek. Ezekre a hibás csomagokra a posta ad biztosítékot, gyógyszerkereskedésünk nem tud kártalanítást leróni a más fuvar vállalatok által okozott sérülésekért.

Ezen baj többnyire csak nagyon kevés alkalommal alakult ki, de a megrendelők mondták, hogy a levél (bliszter) szét van szakadva, viszont ettől még semmilyen baja sem lett a gyógyszerkészítménynek, ekképp nem szoktak a lehetséges kicsi sérüléseken problémázni.

Nem kapta kézbe a csomagot időben

Gyógyszerkereskedésünk nagyon odafigyel a villámgyors, még azon a napon történő dropshipre (hazaszállításra), ezért naponta postázzuk a délután 4-ig feladott megrendeléseket. Ezeknek egy, illetve legfeljebb két nap alatt meg kellene érkeznie az egész Magyarországon belül akárhová. Amennyiben 2 nap múlva nem jutott hozzá a küldeményéhez, abban az esetben mindenképpen tudassa ezt velünk oly módon, hogy a Kapcsolat menüpont segítségével egy levelet küld a problémájáról, amelyben jelölje meg, hogy mely adatokkal és milyen árucikket rendelt meg, mely eddig még nem érkezett meg.

Nem kapta kézbe a csomagot időbenAnnak, hogy miért nem kapta meg a küldeményét, véleményünk szerint a következő okai lehetnek:

• Nem kapott üzenetet, ezért nem sétált be felvenni a postahivatalba, és hozzánk visszaküldték a csomagot. Ez a dolog rendszerint a postahivatalban maradó csomagok esetén eshet meg, illetve abban az esetben, amennyiben az adott helyen az utánvétet végző kézbesítő postás/szállító valamint a hagyományosnak mondható postás teljesen más. Így feleslegesen reklamál a már netalán régóta ismert postásánál, mivelhogy nem is ő kapja az utánvételes küldemények házhozszállítási munkáját. Még szokásos lakcímre való kiszállításnál is lehetséges többször, hogy nem hagynak értesítést, így Ön nem értesül a küldeményünkről és egy-két nap elmúltával visszajuttatják a feladójához.

Azt javasoljuk, hogy feltétlenül írjon számunkra, hogyha az igényléstől számítva maximum 2 munkanapon belül nem nem jött meg az ajánlott utánvétes csomagunk, és mi eljuttatunk Önhöz egy nyomkövetési számot (ún. RAG számot), amivel már be tud fáradni a postára és átadják Önnek értesítő nélkül is a küldeményt. Szóval 2 napnál tovább semmilyen esetre se várjon, hanem küldjön nekünk a Kapcsolat menüponton át egy levelet!

• A csomag a postán elkallódott. Ilyen esetben Önnek csakúgy közölnie kell velünk, hogy a csomagot nem kapta meg. Mi utánajárunk, és hogyha eltűnt a csomag, akkor annak az összegét a postahivatal cégünknek megadja, de még azon a napon, amikor ezt megtudtuk továbbá megerősítést nyert, hogy elkallódott, abban az esetben mi haladéktalanul elküldjük Önnek megint az igényelt árucikket és az azt követő napra bizonyára oda is ér.

Erre különben egyszer volt mostanig példa. Az a leglényegesebb, hogyha nem érkezett meg a küldemény, akkor okvetlenül üzenjen nekünk, mert abban biztos lehet, hogy postázzuk még azon a napon a16 óráig kivitelezett megrendeléseket!

• Nem lett elküldve a csomag.

Netes kereskedésünknek mindig van raktáron akármely mennyiségű készlete, ezért jóformán biztos, hogy nem fordulhat elő, hogy elfogynak a készítmények, továbbá nem tudjuk elküldeni a rendelt árucikkeket. Tán előfordulhat az, hogy a rendelés feladása után valamely levelezési rendszer nem küldi el az igénylést számunkra. Ilyenre még nem volt egyáltalán precedens.

Nyomkövetési illetve küldeményazonosító szám, úgynevezett RAG szám eljuttatása Önnek elektronikus levélben, amennyiben nem találják a csomagot

Ha azt a felvilágosítást kapja a postástól, illetve a postahivataltól, hogy semmiféle küldeménye nem jött Önnek, olyankor kis híján biztos lehet benne, hogy a postán elhányódott a küldemény. Ekkor egy ún. küldemény nyomkövetési RAG számot igényelnek, mert az összes csomagnak van egy egyedi azonosító száma, ami alapján már megtalálják az Ön küldeményét a postán a számítógépbe beírva. A küldeményeket azonosító RAG szám megmutatását, vagy bemondását mindig a postán szükséges elvégezni, és nem a postásnak/futárnak mondani, hogy keressen utána.

Ez a küldemény nyomkövetési szám minden esetben két betűvel kezdődik amellett 14 számból álló számsor követi. A két betű, mellyel kezdődik, az az „RL” és utána 14 db szám.

A csomagját 16 óráig leadott megrendelésnél még azon a napon elküldjük, és így egy vagy két nap múlva már kezébe is kapja. Amennyiben legfeljebb 2 nap elmúltával nem kapta kézhez, abban az esetben mindenképpen juttasson el nekünk a KAPCSOLAT menüpontban egy üzenetet a gondjával – adataival, és akkor mi rögtön visszaírunk amellett megadjuk az Ön számára ezt a küldemény nyomkövetési RAG számot. Eme RAG számmal ha befárad a postahivatalba, ahol már a számítógépes adatbázisba begépelve pontosan tudják majd, melyik küldeményről van szó, azonkívül kikeresik Önnek.

Diszkréció, csomag kinézete- külleme

Cégünk lényegbevágó szabálya a tapintat! A megrendelése semmiféle esetben se fog kiszivárogni senki felé, azt más embernek nem adjuk oda. Szinte mindegyik ügyfélnek komoly nehézségetokoz, hogy hová is kérjék a csomagot, nehogy akárki is rájöjjön. A szüleinél illetve más közös háztartásban él valakivel és ezért nem szeretne kényelmetlen kérdéseket, ezért merül fel a téma, hogy hová szállíttassa a csomagot?

A válasz hallatlanul könnyen kivitelezhető amellett magától értetődően a legtitoktartóbb. Egy nagyobb postára postahivatalban maradó küldeményként. Azért is nagyon praktikus ez a variáció, mert így Önnek még a saját címét sem kell nekünk megadnia, hanem kizárólag a postának a címét illetve a számát (bármely nagyobb település vagy város főpostája az 1. számú posta), amit a postakeresűnkből tud kikeresni. Azért ez a dolog nem ilyen könnyű, jó egynéhány információ azonkívül dolog van a postán maradó csomagoknál. Feltéve, hogy postán maradó csomagot akar rendelni, azaz hogy, hogy a postán benn maradhasson a csomagja és ne szállítsák házhoz, olyankor ezt mindenképpen tanulmányozza át precízen: szállítás postán maradó csomagként!

A csomag illetve a küldemény külleme

A feladott csomagok külleme és formája végtelenül puritán, semmi sem utal a tartalomra. A feladóként egy magánszemély nevét írjuk oda a kínos kíváncsiskodás elhárítása miatt. A küldeményt a gyakorlatban levélként küldjük, mert így kevesebbe kerül a csomagénál. A küldemény (levél) egy légbuborékos bélelésű boríték, melyet még kitapintani sem lehet, és ezért nem tud kárt szenvedni sem a levél tartalma, esetünkben a medicinák.

A kisebb árú vagy súlyú- illetve nagyságú igényléseket tehát egy kibélelt borítékban adjuk fel, aminek külleme az alábbi képen figyelhető meg:

A nagyobb árú, illetve súlyosabb, nagyobb méretű igényléseket dobozban küldjük.

Amikor telefonálunk Önnek a rendeléskor adott számon

A rendelésben megírt telefonszámon egyedül teljesítési, kiszállítási probléma alkalmával telefonálunk Önnek a legvégső esetben, amennyiben leveleinkre nem reagál egyáltalán. A megrendelés visszaigazolása céljából semmiféleképpen se keressük telefonon, hanem kizárólag egy visszaigazoló e-mailt küldünk az Ön számára.

Még abban az esetben hívnánk fel Önt, ha sürgős szállítást kíván másnapra. Amennyiben talán a megadott rendelési információkból hiányzik valami, úgy nem áll módunkban teljesíteni a rendelést. A hívásnál mindig a rendelést leadó egyént kérjük telefonhoz, azaz megbizonyosodunk arról, hogy kivel beszélünk, és amennyiben felesége vagy valamelyik barátja vagy rokona venné fel a telefonját (mobilját), akkor ne aggodalmaskodjon csak egy téves hívás voltunk egy rejtett számon, amit nem tudnak visszahívni, és visszakeresni. Így Önnek nem lesz kínos szituációja! Ekképp a diszkréció 100%-os.

 

Jótállás

Gyógyszerforgalmazó cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség valamennyi jogosítványával bír, azonfelül az összes portékájára pénz visszafizetési vagy csere jótállást ad kedves vevőinek!

Internetes gyógyszertárunkban soha nem történhet meg semmikor sem, hogy az engedély nélküli gyógyszerárusokhoz hasonlóan hamisított készítményeket postázzunk Önnek. Gyógyszerkereskedésünk jó híre, legális működési engedélye, online patikai továbbá gyógyszer forgalmazási felhatalmazása miatt sem engedhetné meg magának, hogy nem valódi szert adjon el, mert akkor bevonnák a kereskedés minden felhatalmazását. Elvennék státuszát, bár mi hazánkon kívül még 31 gyógyszergyárral, 895 szokásos patikával állunk szerződésben. sőt még 18 államban léteznekjól prosperáló netes patikáink.

Itt felsoroljuk Önnek azt a három legjelentősebb szövetséget és testületet, melyek a gyógyszertárak, és világhálón működő patikák működését, szolgáltatásait, és az igényelt, illetve kiadott gyógyszerkészítményeket bevizsgálják amellett ellenőrzik, nem megfelelő színvonal esetében felfüggesztik a patika üzemelését, valamint megvonják az üzemeléshez kellő tanúsítványait.

A Kapcsolat menüpontra kattintva megjelennek Önnek teljes képernyőben vállalatunk amellett az internetes patikánk nevére kiállított legmagasabb szintű internacionális gyógyszer ellenőrző szervezetek hiteles jóváhagyásai. Az engedélyek képekben látni fog a domain nevünket jelző sorozatos vízjeleket, amit az okból volt szükséges rátennünk, hogy a törvénysértőn funkcionáló, nem eredeti orvosságokat kínáló webes boltok ne legyenek képesek lemásolni e formális engedélyek igazolásait valamint átírni a sajátjukra.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a Kapcsolat menüpont alatt megtekinthetőek valamennyi hivatalos adatunkkal együtt.

Ezen hiteles igazolások meglétével már világosan láthatja, hogy kereskedésünk egy legálisan működő világhálón működő patika, és nem a tucatnyi jogosulatlan nem valódi gyógyszerforgalmazó weblapok valamelyike, amikre a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) is ráirányítja a figyelmet.

Cégünk ezen kívül csere jótállást, végső esetben pénz visszafizetési jótállást is ad az összes gyógyszerére, a következő jótállási elvárások mellett, hogyha:

• Ön 18 éves kor feletti.

• Ön nem alkalmazott drogot, tudatmódosító anyagot szedés során és azt megelőzően.

• Ön teljesítette a készítményre vonatkozó használati utasítást maximálisan.

• Ön nem használt koffein, taurin, és/vagy alkohol alapanyagú élelmiszert, innivalót, vagy egyéb különböző terméket az orvosság beszedése közben és azt megelőzően.

• Ön nem érintett vese, máj, szív, tüdőbetegségben azonfelül nem szed erre szereket.

• Ön nem alkalmaz nitrátot tartalmazó, vagy egyéb más értágító, intenzív vérnyomás csökkentő, illetve vízhajtó pirulákat.

• Ön nem pánikbeteg, nincs pszichiátriai gondja, azonkívül nem alkalmaz antidepresszánsokat.

• Önnek saját hibáján kívül nem volt eredményes eme gyógyszerkészítmény.

• Ön rábólint arra, hogy IP címét azonfelül személyes adatait számítógépünkön tároljuk.

Ha megfelelt eme felsorolás feltételeinek, valamint a szer saját hibáján kívül nem hatott Önnek, visszafizetjük a készítmény összegét, illetve elcseréljük egy attól különböző alapanyagú szerre elsőként.

Pénz visszaadási vagy csere jótállás működése gyakorlatilag

Ha felmerült, hogy Ön minden kritériumot betartott és mégsem volt hatásos a tablettánk, abban az esetben dönthet, hogy az összeget kívánja megkapni, vagy esetleg kicseréljük az orvosságát egy különböző alapanyagú tablettára. Általában felajánlunk az Ön számára egy egyéb alapanyagú csereterméket, melyet teljesen grátisz postázunk Önnek. Zömmel a további alapanyag már teljesen biztosan be szokott válni, mert létezik olyan eset rendkívül ritkán, hogy egy alapanyag valamely okból nem hat valakinek. De amennyiben kipróbál egy eltérő alapanyagú patikaszert, abban az esetben megdöbben a megelégedettségtől, amellett máshogy áll gyógyszerkereskedésünkhöz.

Amennyiben vissza szándékozza igényelni az árát

Akkor nincs egyéb tennivalója, mint, hogy írjon számunkra a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy panaszos e-mailt, és kapni fog egy Claims Identification Number-t, értsd egy reklamációs azonosító számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, legyen szíves, küldjön el a cégünknek egy kérvényt hagyományos postai úton arra a névre valamint címre, amiről a csomagja jött. Ebben a levélben kérjük, írja meg az Ön becses nevét, személyi adatait, és a meglévő panaszát a szerrel kapcsolatban. Kérjük, legyen szíves, írja meg e levélben, hogy milyen eredményt azonkívül mellékhatást tapasztalt a tabletták szedésekor, illetve az összes, a hatással összefüggésbe hozható tettét. Pl. ivott-e kávét, és/vagy alkoholt a használata előtt vagy közben, vagy szedett-e egyidejűleg vele más különböző patikaszereket, továbbá hogy hány éves. Ha feladta ezt a hagyományos kézzel írt levelet a kiszállításkor kapott névre és postafiók címére, abban az esetben kérjük, írjon nekünk még egyszer a KAPCSOLAT menüben egy rövid levelet, melyre egy nap leforgása alatt válaszolunk.

Ha megérkezett vállalatunkhoz a hagyományos levele és nyilvántartásba vettük /4-10 nap/, akkor megvizsgáljuk az esetet, azonkívül hogyha Ön az útmutatás alapján járt el azonkívül valamennyi lényeges rendelkezésünket tiszteletben tartotta, akkor jogosult a jótállásra, ekképp visszatérítjük Önnek a kiadását! Kérjük szépen, ilyen esetben ne felejtkezzen el a kézírásos levelében leírni az átutaláshoz nélkülözhetetlen személyi adatait. Egyes-egyedül kézírásos levelet hagyunk jóvá, mivel azt fénymásolnunk kell valamint bevinni a központunkba adminisztrálni. Hogyha bármelyik adatot nem írja le, ami fontos a pénz visszafizetési garancia teljesítéséhez, akkor az átutalást nem tudjuk elvégezni. először, kérjük, legyen szíves, küldje vissza a rendelt gyógyszerét, amely hatástalan volt, és mi utána járunk, hogy cégünktől ered-e. A megrendeléskor minden esetben egy jól elrejtett jelölést erősítünk a készítmény levelére, dobozára, így rájövünk, hogyha nem cégünktől van a visszaszármaztatott árcikk. A pénz visszaadási garanciát csak akkor fogjuk érvényesíteni, amennyiben a gyógyszer leveléből /bliszter/ csak szigorúan legfeljebb 1 darab hiányzik, illetve gél esetében egy tasak. Amennyiben egynél több darab hiányzik, innentől kezdve nem tudjuk egyik fajta garanciát se nyújtani az Ön számára még aktív panaszbejelentés esetében sem!

Ha Ön a jótállását meg szeretné kapni, abban az esetben kérjük, a Kapcsolat menüpont használatával küldjön hozzánk egy levelet, átadva benne a Claims Identification Number-t, vagyis a különleges panaszbejelentő azonosító számot, azonkívül tüntesse fel a bankszámlaszámot továbbá az utaláshoz szükséges minden adatát. Ha ezeket az adatait délután 4 óráig elküldi nekünk, akkor még azon a napon visszatérítjük a kiadását, mely egy napon belül jelentkezik a számláján. Erről egy képernyőképet tárolunk, hogyha esetleg bizonyítanunk kell, hogy átutaltunk Önnek. A megrendelés elküldésével ezeket kritériumokat Ön jóváhagyja.

Ha ki szándékozzacserélni az orvosságot

Ha az Ön számára valamiért nem volt jó a kiküldött termék, illetve nem reagált pozitívan éppen arra a hatóanyagra, ámde az árával nem megy semmire, hanem szívesebben próbálkozna egy tesztelne egy másmilyen hatóanyagú készítményt, akkor szépen kérjük, küldjön számunkra egy reklamációs levelet a Kapcsolat menüponton át. Ekkor aztán küldünk egy Claims Identification Number-t, azaz hogy egy panaszbejelentő azonosító számot.

Aztán juttasson el számunkra egy saját kézzel írt papír alapú kérelmet arra a névre és postafiókcímre, amely az igényelt termék megkapásakor annak küldőjeként meg volt jelölve! Eme levélben kérjük, írja le az Ön becses nevét, személyes adatait, hogy milyen címre küldjük pontosan a csere patikaszert azonfelül még azt is, hogy mire akarja, amennyiben kicserélnénk a készítményt! Általában felkínálunk az Ön számára a legjobb tudásunk szerint egy másik különböző hatóanyagú gyógyszerkészítményt, mely gyógyszerkereskedésünk szakértői szerint már eredményes lesz. Amennyiben a 2 gyógyszer ára nem tökéletesen ugyanaz, az átutalással, egyeztetést követően kivitelezhető.

Ezután Önnek visszaigazoljuk a kérelmét, ami után nincs más teendője, mint hogy visszaküldi postán ajánlott levélként, a kézzel írt papír alapú levelet (ami tartalmazza a személyes adatait, telefonszámát, a cserélendő gyógyszerkészítmény nevét, a Claims Identification Number számával, tehát a különleges reklamációs azonosítási számával együtt); továbbá a megrendelt küldeményén lévő Feladó nevére és postafiók címre (ez ugyanis a vállalatunk) a megmaradó valamint bontott patikaszert visszajuttatni szíveskedjék.

Feltéve, hogy megérkezett gyógyszerkereskedésünkhöz a nem megfelelő patikaszer, az Ön személyes adatai amellett a Claims Identification Number, akkor azt feldolgozzuk továbbá egy-két nap múltán a levelében szereplő adatok segítségével kiszállítjuk Önnek a csere gyógyszert. A saját kézzel írt papír alapú levélre a célból van szükség, mert gyógyszerkereskedésünknek le szükségeltetik fénymásolnia a nekünk eljuttatott üzenetét továbbá el szükségeltetik küldenünk a központba az irat feldolgozása végett.